Kontakt os 42157580 info@gundogpro.dk      ✎  Formular
Apportering/Ro på post
Hvalpetræning

At få en hvalp til at hente ting, burde vare den nemmeste ting i verden. Alle hvalpe, uanset race, elsker at hente ting, der bliver kastet.

Kast en tennisbold eller en hvalpedummy, og lad hvalpen springe efter den.
Når hvalpen har bolden, kalder du på den, som beskrevet under hjemkald.


Vi bruger hundens navn, når vı lader den gå/sender den efter en apport.

Årsagen til at vi ikke bruger kommandoen ”apport”, er at det er den kommando, som de fleste jægere benytter.

På en jagt vil kommandoen ”apport” lyde i det uendelige, og vi ønsker ikke, at vores hund skal fristes til, at gå uden vores tilladelse, af denne kommando.

Tag ikke bolden fra hvalpen, men ros den meget, og rør meget ved hvalpen, så længe den har den i munden, og stop straks med at rose, når du har taget bolden.

Pä denne måde, forbinder hvalpen det at holde apporten i munden med ros, og du vil ikke senere få problemer med, at den spytter apporten ud.


Når du har lært hvalpen at sidde, og vente på en kommando, dens navn, er det slut med at springe efter bolden uden at få lov.


Kast apporten, så den lander, hvor hunden ikke kan se den, f.eks. i høj vegetation.


Man bør også træne hvalpen i at apportere fra vand. Kast en apport på lavt vand, og lad straks hvalpen hente den. Forøg langsom afstanden, så den i løbet af kort tid, kommer ud pa svømmedybt vand.

Hvis hvalpen ikke straks svømmer, må vi støtte den. Du kan selv vade ud, det vil få hvalpen til trygt at følge dig. Ros hvalpen når den svømmer.


Hvis du er så heldig, at have en ældre erfaren hund, kan du lade den gå i vandet først, og derved trække hvalpen med ud. 

STOP (SIT ELLER DÆK)
Opmærksomhed