Kontakt os 42157580 info@gundogpro.dk      ✎  Formular
Gå i løs snor
Med klik og godbid

Denne øvelse forudsætter at godbiderne tages frem fra ryggen af dig så du ikke kommer til at lokke hunden ved at den kan se godbidderne på forhånd.

Giv hunden snor på og stå helt stille... Når hunden løsner linen vis hunden godbidden og læg den på ydersiden af din venstre fod (hvis den skal gå på venstre side). Nå hunden har spist godbidden gå så lidt væk så snoren bliver stram igen og stå stille. Når hunden løsner linen læg med det samme en godbid ved din venstre fod. Øjenkontakt er ligegyldig, det er ikke det vi træner, det er løs line. Gentag 4-5 gange.

Fortsæt med at stå stille nu hunden ikke trækker længere, klik+beløn så for øjenkontakt. Godbidden skal stadig lægges på ydersiden af din venstre fod. Gentag dette, hvor hunden giver øjenkontakt samtidigt med at linen er løs, så du har 4-5 gange succes.

Næste trin er, hvor du står med hunden i løs line og den kigger på dig. Nu kaster du en godbid lige forbi næsen af hunden ca 1 meter, men ikke så langt at snoren strammes. Når hunden har spist vil den naturligt komme tilbage for at få mere. Nu klikker du igen og lægger godbidden på ydersiden af din venstre fod.  Flyt dig så et skridt og gentag en 4-5 gange.

Næste del er lige som sidste øvelse, men nu vender du ryggen til hunden og begynder at gå (bare et par skridt i starten), når den er på vej tilbage efter en ny godbid. Når hunden når op til dig men før den går forbi dit ben, klikker du og kaster en godbid ved din venstre fod. Gentag, gentag, gentag :-) 

Dette var opvarmningen.... Og du fortsætter først nu når hunden følger efter dig nogle skridt.

Du har sat snoren på hunden og i har gerne øjenkontakt, så drejer du dig væk fra hunden og begynder at tage et skridt. Hunden følger efter, indhenter dig og giver forhåbentlig øjenkontakt. Så klikker du og dropper en godbid ved din venstre fod. I starten skal du lige stoppe så hunden kan nå at finde og spise godbidden. Når hunden har spist godbidden begynder du at dreje dig og tage et skridt  igen. Når hunden indhenter dig skal du klikke og droppe godbidden ved din venstre fod. Gentag, gentag, gentag.

Nu øger vi udfordringen: Du drejer nu i det øjeblik du starter med at tage et skridt og når hunden kommer op til dig klik og godbid på jorden ved din fod. Hunden må ikke komme foran dig, hvis den gør det, så drejer du med det samme så hunde skal op til dig bagfra. Jo bedre hunden bliver jo mere sikker er du på at du kan tage flere og flere skridt før du klikker og dropper godbidden. Tilføj f.eks. også et ekstra element, hvor du kaster en godbid bagved dig så hunden  skal lede efter godbidden og så skal skynde sig tilbage for mere. 

Jo bedre hunden bliver jo længere kan du gå før du klikker og giver godbid. Til sidst skal du huske at variere intervallerne mellem klik+godbidderne da hunden er lynhurtig til at lære vores rytmer. 

At vi smider godbidden ned ved vores fod fastholder vi hunden i at det er bedst at være ved siden af os og at den ikke gennemskuer os og kaster sig ud i en stram line for at komme tilbage for at få klikket og godbidden. 

 

Ressourceforsvar
Når hunden beskytter  maden/apporten/legetøj med knurren eller snappen efter dig