Indkald kan for mange at være en let øvelse og det er det som udgangspunkt også hvis der er skabt den gode kontakt i ekvipagen (Hund-Føreforholdet).

Den letteste og mest effektive indlæring på den og alle andre kommandoer er, hvis kommandoen kommer i det øjeblik, at adfærden sker.

I hvalpetræningen, vil indlæringen derfor være mest effektiv, når indkald (hundens navn) kommer i det split-sekund, hunden af sig selv vender rundt for at løbe hjem.

Der er skal dog være en værdi for hunden at den løber hjem, så der skal være en masse ros, glæde og eventuelt en godbid når hunden kommer hjem . Det vil øge sandsynligheden betragtlig for gentagelse.

I forbindelse med indkald bruger de fleste en visuel kommando som f.eks. klap på låret eller en et fløjte med et dobbelt fløjt. Dette er en god hjælp, når hunden på jagt er kommet langt fra jægeren, og man gerne vil fange hundens opmærksomhed uden at råbe, så alle kan høre det. Husk at hunden bedre forstår fysiske kommandoer end lyde (fløjt, tale etc).

Da vi har stor erfaring med træning af Stabbyhoun er vi erfaringsmæssig nød til at understrege: Stabbyhoun skal trænes ekstra godt fra hvalp i Hjemkald !!!!.
Hvis de får noget “godt” i næsen re de næsten ikke til at få kontakt med og slet ikke på et hjemkald.

HUSK NU: Hjemkald skal virke i alle situationer og skal derfor trænes i alle situationer og miljøer hvor der er sikkerhed for success……