Kontakt os 42157580 info@gundogpro.dk      ✎  Formular
Apport /ro på post Udvidet
Udvidet træning

V er nu kommet så langt, at hunden henter apporten hver gang, og bringer den lige hjem.

Hunden skal blive siddende roligt ved vores side, indtil den får apporterings ordren.

Man hører tit at knaldapportering er en fordel, fordi hunden kommer hurtigt til nedfaldsstedet. Det er vi meget uenige i, hvis hunden knalder å alt der falder, har vi ikke kontrol over hvad der hentes, og i hvilken rækkefølge.

Det er dig der skal bestemme ..., vi ønsker f. eks. altid, at hunden skal hente en anskydning før en død fugl.

Indlæringen foregår ved, at du står ved siden af den siddende hund, og kaster 4-5 dummies, du samler dem alle op selv.


 

Når hunden stadigt sidder helt roligt, når du laver denne øvelse, går du videre til at kaste 3 dummies, du samler selv en op, derefter får hunden lov til at hente en, og du samler den sidste op.

Dette skal lære hunden, at den ikke altid skal hente, hvad den ser falde. Og endvidere træne hunden i ”ro på post”, med andre ord kun at interessere sig for den apport, vi giver den lov til at hente.

Samme øvelse kan udbygges, ved at du stiller dig nogle meter foran hunden, kaster nogle dummies rundt om den. Husk selv at samle dem alle op. Hunden skal sidde helt roligt under hele øvelsen.

Når du fremover træner apportering, skal du altid hente den første og den sidste dummy du kaster. Hunden må aldrig hente alle dummies, der kastes.

Hvis du er så heldig, at du også har en erfaren hund, kan du med succes benytte den, til at hente nogle dummies, medens den unge hund blot sidder og ser pa.

Ellers kan du alliere dig med en anden hundefører, så i kan skiftes, til at lade jeres hunde hente apporterne.

Dette styrker ro på post, fordi hundene ikke ved, hvem der skal hente hvad.

Hvordan siger du nej
Leave-It