Kontakt os 42157580 info@gundogpro.dk      ✎  Formular
Hvordan siger du nej
Leave-It

Det er vigtigt, at hunden ikke interesserer sig for alt, der falder omkring den.

Tænk på at der er faldet en død fugl foran den, og lige efter bliver der anskudt en anden fugl der falder længere ude.

Den døde fugl kan altid hentes, men en anskydning skal altid bringes og aflives så hurtigt som muligt. Det er vores pligt som jægere.

Du sender hunden, den vil uvilkårligt gå efter den nærmeste, men når den er på vej til den, giver du kommandoen "leave it", og dirigere hunden videre ud til anskydningen.

Hver gang hunden viser interesse for en kastet dummy, den ikke skal hente, skal du give kommandoen "leave it", eller hvad du vil bruge, for at den skal forstå, at det ikke er til den. Dette skal gøres med en dyb og bestemt stemme.

Du kan, naår du gaår med hunden fri ved fod, droppe en dummy ved siden af dig, og når hunden interessere sig for den, siger du leave it, og går videre.

Kast et antal dummies, gå med hunden fri ved fod mellem dem, hver gang hunden interesserer sig for en dummy, giver du kommandoen "leave it". Hunden må kun interessere sig for, hvad du giver den lov til.

Ordren leave it, kan med fordel benyttes, i forbindelse med alt som hunden ikke må tage, eller interessere sig for både indendørs og udendørs.


YouTube Video fra Jægerforbundet


Apportering/Ro på post
Hvalpetræning